«Білочка» - яскравий, неповторний світ дитинства 

Колектив дитячого садка створює оптимальні умови для повноцінного розвитку дівчаток і хлопчиків, робить все, щоб наповнити їх життя радістю, а серце добротою.


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_allvideos has a deprecated constructor in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 18

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 72

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 72

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/components/com_k2/models/item.php on line 881
Неділя, 20 березня 2016 17:38

Медична пам’ятка-інструкція

МЕДИЧНА  ПАМ’ЯТКА-ІНСТРУКЦІЯ  ДЛЯ БАТЬКІВ ДІТЕЙ, ЯКІ ПОСТУПАЮТЬДО ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

( інструктаж)

 1.       В дошкільному закладі функціонують 14 груп. З них – групи загального розвитку та групи санаторного типу для дітей з ранніми проявами туберкульозу та тубінфікованих. Санаторні групи комплектуються  за висновком засідання медико-педагогічної комісії та путівок управління освіти.

2.       Прийом дітей в дошкільний навчальний заклад здійснюється за заявою батьків або осіб, що їх замінюють, медичної карточки дитини  (ф 026/о), копії свідоцтва про народження дитини.

3.       В обов’язки лікаря та медичних сестер дошкільного закладу входять: медичний нагляд за дітьми, перша медична допомога, щеплення дітей за календарем.

4.       У батьків дитини має бути тісний контакт та співпраця батьків із працівниками дошкільного навчального закладу (педагоги, медичні працівники) з питань здоров’я дитини.

5.       У разі хвороби дитини, батькам необхідно поставити до відома педагогів групи та медичних працівників, особливо коли дитина захворіла на гостре інфекційне захворювання.

6.       У разі травмування дитини вдома, на вулиці поставити до відома медичних працівників дошкільного закладу та педагогів групи.

7.       За відсутності дитини в дитячому колективі садка 5-ти і більше календарних днів (Наказ МОЗУ №375), обов’язкова довідка від педіатра про стан здоров’я.

8.       За відсутності дитини у колективі більше ніж 29 календарних днів, необхідно принести довідку від педіатра про стан здоров’я та одноразовий зішкріб на антеробіоз (аналіз на гострики).

9.       Батьки зобов’язані своєчасно приводити дитину в дитячий садок - до 9-ї години ранку (формується набір продуктів харчування на обід), дотримуватися розпорядку роботи та режиму дня дошкільного закладу. Якщо батьки не можуть дотримуватися даного режиму приходу в ДНЗ, обов’язково про це повідомити вихователя

10.  Батьки повинні уважно знайомитися з медичною інформацією у об’явах та санбюлетнях, відвідувати батьківські збори.

11.  З метою обмеження контактів з дітьми, можна залишати дитину вдома на період карантинних заходів

12.   Дитина має бути чистою, охайною з коротко стриженими нігтями на руках та ногах, чистою голівкою, вимитим волоссям, в чистому одязі та взутті.

13.  Одяг дитини для перебування в дошкільному закладі

-            Одяг дитини має відповідати порі року, бути легким, зручним, оберігати тіло дитини від охолодження та перегріву, красивим, яскравим, створювати дитині гарний настрій та чистим.

-            Не одягайте на дитину багато одягу. Віддавайте перевагу зручним комплектам.

-            Взуття обирайте дітям, бажано, з натуральної шкіри, аби нога дитини не пітніла, із твердою п’яткою та супінатором.

-            Діти раннього та молодшого віку повинні бути забезпечені  запасним комплектом нижньої білизни та одягу (трусики, майка чи футболка, колготи).

-            Діти усіх вікових категорій мають мати зручне змінне взуття. Для перебування в приміщенні ДНЗ не рекомендується типу «шльопки» та тісне взуття.

-            Важливо батькам дослухатися до порад педагогів та медпрацівників щодо одягу дітей в різні періоди року.

14.  Про щеплення дітей

-            В дошкільному закладі щеплення по віку проводяться після погодження з батьками через листок погодження, (Інформативна згода ф. №063-2/о) та виключно за згодою батьків.

-            Щеплення здійснює медична сестра в спеціальному обладнаному кабінеті щеплень, після обов’язкового ретельного огляду  дитини лікарем педіатром (термометрія, прослуховування легенів, візуальний огляд, усне опитування).

-            Батьки дитини, якій проведено щеплення, зобов’язані інформувати медперсоналом про будь-які реакції на щеплення чи погіршення самопочуття дитини.

-            Батьки дитини можуть бути присутні під час проведення щеплень дітям в мед кабінеті. Можуть ознайомитись з якістю вакцини.

-            За бажанням батьків профілактичні щеплення можуть здійснюватися в умовах поліклініки дільничним педіатром або в приватних медичних кабінетах. Інформація про проведенні щеплення дитині в іншому місці повинна також надаватися медичним працівникам дошкільного закладу через довідку.

15.  Профілактичне специфічне лікування дітей в санаторних групах

-            Профілактичне специфічне лікування санаторних груп здійснюється 2 рази на рік: осіннє (жовтень, листопад, грудень) та весняне (березень, квітень, травень) ізоніозітом та супутньою вітамінотерапією (полівітамінами).

-            Специфічне лікування здійснюється після повідомлення про це батьків.

-            В санаторних групах двічі на рік (весною, восени) проводиться обов’язкове лабораторне обстеження дітей (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі).

-            Дітей з туберкульозних вогнищ 1 раз на рік обстежують рентгенологічно.

-            Обстеження дітей санаторних груп є обов’язковим!

-            Діти з гіперергічною реакцією Манту направляються на консультації  в туб кабінет дитячої поліклініки та в Хмельницький міський протитуберкульозний диспансер.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/hosting/bilochka.km.ua/htdocs/templates/bt_families/html/com_k2/templates/default/item.php on line 234